Vera in Zuid-Afrika

Wijntje hier, wijntje daar en veel gegiechel

Vandaag hebben we lekker wat uitgeslapen, daar waren we allemaal wel aan toe. Nadat iedereen gedoucht had zijn we gaan ontbijten en dat was een lekker ontbijt. De eigenaresse had brood, kaas, yoghurt, muesli en vlees op tafel gezet. Heerlijk was het en we hebben dan ook flink gegeten. Dat moesten we ook doen van de eigenaresse want dan hadden we een flinke bodem in onze maag voor het wijnproeven.

Met onze maag vol zijn we Stellenbosch zelf gaan bekijken. Het was een klein dorpje en eigenlijk stelde het niet zoveel voor. Stellenbosch is met name bekend om alle wijngaarde en die hebben we veel gezien. We zijn een stuk van een aantal wijnroutes gaan rijden en dat was mooi om te zien. Toen het eten gezakt was en het wat later op de dag was zijn we naar een wijnproeverij gegaan.

We zijn terecht gekomen bij wijnproeverij genaamd Bilton. Het speciale aan deze wijnproeverij was dat je er ook chocolade bij kon proeven. Ze hadden diverse chocolades die bij enkele wijnen hoorde. Volgens de dames was het een erg lekker combinatie. Zelf heb ik alleen de chocolade geproeft en ook die was erg lekker.

We vonden het wel erg jammer dat de man zelf weinig uitlegde over hoe je precies wijn moest proeven. Maar het proeven zelf ging prima. De meeste vonden de wijnen lekker, dus was het een goede keus geweest. Zelf wilde ik een flesje wijn meenemen voor Hanny, maar dat kon niet. Want ze verkochten zo geen flessen wijn, je kon ze alleen maar bestellen. Daar had ik geen zin in, dus Sorry mam, geen wijn uit Stellenbosch.

Het was vandaag heerlijk weer en er was verder weinig te doen, nadat we klaar waren met de wijnproeverijd dus besloten we om wat drinken te halen en vervolgens in de tuin van de B&B te gaan zitten en lekker rustig aan te doen. Zo gezegd zo gedaan. We hebben een supermarkt en slijterij opgezocht, want iedereen wilde graag een alcoholische drank en ook ik moest aan de drank. Dus hebben ze voor mij Baileys gekocht. Natuurlijk moest er ook wat te eten bij, dus met een stokbroodje, kaas, baileys, wijn en bier reden we naar huis. Waar we lekker in de tuin zijn gaan zitten met een drankje erbij en een spelletje hebben gedaan. Het was heerlijk weer en we hebben ons flink vermaakt. Erg gezellig :)

Tegen een uur of 6 kregen we toch wel honger en was ik inmiddels zeer lacherig o.a. van de baileys en werd het tijd om een restaurantje op te zoeken. Dus we hebben ons klaar gemaakt en 10 minuten later zaten we in de auto zoekend naar een restaurantje. Uiteindelijk zijn we bij een pizzeria terecht gekomen en hebben we heerlijk gegeten. Dat was weer een gezellige afsluiting van een heerlijke dag.

Reacties

Reacties

Maarten

Maar wie heeft dan gereden? ik neem aan jij niet.

Kees

Tja, dan moet Hanny zelf maar de wijn uit Stellenbosch bij AH gaan halen,....daar kun je wel een enkele fles kopen. Klinkt erg gezellig allemaal. Hebben ze lekkere kaas in Zuid Afrika? Dan wil ik ook wel proeven.

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!